Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΕΛΗ

ΑΘΛΗΤΕΣ

ΣΚΑΦΗ

ΑΠΟ ΤΟ 1984

Στις 6 Ιουνίου 1984 ιδρύεται το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο Ναυτικός  Αθλητικός  Σύλλογος  Καλαμάτας “ Ο ΑΙΟΛΟΣ ” με σκοπό τη δημιουργία ναυταθλητικών τμημάτων, τη στελέχωσή τους με αθλητές, τη διάδοση της ναυτικής τέχνης και της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας.

Στην αρχή της δραστηριότητάς του ο σύλλογος ασχολείται με τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας τριγώνου για μικρά παιδιά, της υποβρυχίου δραστηριότητας, της ερασιτεχνικής αλιείας καθώς και με την αγωνιστική ταχυπλοΐα.

Στα τέλη του 1985 ο σύλλογος ιδρύει τμήμα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με αντίστοιχη σχολή εκπαίδευσης ιστιοπλόων Ανοικτής Θαλάσσης.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά συμμετοχής του συλλόγου μας σε επίσημα πρωταθλήματα έρχεται και το πρώτο μετάλλιο (1986) (3ο στη γενική κατηγορία OPTIMIST στο περιφερειακό πρωτάθλημα που έγινε στην Πάτρα).

Από τότε και μέχρι σήμερα ο σύλλογός μας είναι συνεχώς στο προσκήνιο των διακρίσεων και των μεταλλίων στην περιφέρεια Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Έχει στελεχώσει με αθλητές του τις εθνικές ομάδες OPTIMIST & LASER και έχει κατακτήσει με τους αθλητές του διακρίσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το σύλλογό μας έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα πανελλήνια πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών όπως 420, 470, OPTIMIST, LASER και ανοικτής θαλάσσης στην  αγωνιστική κατηγορία IMS – ORCi.

Το τμήμα ταχυπλοΐας δραστηριοποιήθηκε  στο σύλλογό μας από το 1984 και μέσα σε 4 χρόνια δραστηριότητας διοργάνωσε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα στην πόλη μας και το 1986 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Το τμήμα της ερασιτεχνικής αλιείας και της υποβρυχίου δραστηριότητος έχει διοργανώσει αγώνες ερασιτεχνικής αλιείας με καθετή καθώς επίσης 4 Πανελλήνια πρωταθλήματα υποβρυχίου ψαρέματος και έχει αναδείξει το 1992 τον 2ο Πανελληνιονίκη.

Από τις σχολές Ανοικτής Θαλάσσης του συλλόγου μας έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 1000 ναυταθλητές από τους οποίους προήλθε και το σύνολο του στόλου των σκαφών που δραστηριοποιούνται αγωνιστικώς σήμερα στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1984

Ίδρυση

Στις 6 Ιουνίου 1984 ιδρύεται το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο Ναυτικός  Αθλητικός  Σύλλογος  Καλαμάτας Ο ΑΙΟΛΟΣ  με σκοπό τη δημιουργία ναυταθλητικών τμημάτων, τη στελέχωσή τους με αθλητές, τη διάδοση της ναυτικής τέχνης και της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας.

1986

Πρώτες επιτυχίες

Από την πρώτη κιόλας χρονιά συμμετοχής του συλλόγου μας σε επίσημα πρωταθλήματα έρχεται και το πρώτο μετάλλιο για την 3η θέση στη γενική κατηγορία OPTIMIST στο περιφερειακό πρωτάθλημα που έγινε στην Πάτρα.

1986

Μεταφορά Εγκαταστάσεων στον Προλιμένα Καλαμάτας

Μετά τον σεισμό του 1986 ο Σύλλογος μεταφέρεται στην τωρινή του τοποθεσία στον Προλιμένα Καλαμάτας. Την αρχική εγκατάσταση αποτελούσαν δύο στρατιωτικές σκηνές! Από τότε μέχρι τις σημερινές εγκαταστάσεις του Συλλόγου, πολλά έχουν αλλάξει.

2007, 2017, 2019, 2021

Διακρίσεις στην Ανοιχτή Θάλασσα

Το σκάφος του συλλόγου μας BLUE LINE II έχει αναδειχθεί Πανελληνιονίκης στην κατηγορία IMS το 2007, ORCi b το 2017 και 2019 καθώς και ORCi το 2021 ενώ έχει συμμετάσχει 2 φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 1 φορά στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας πολύ καλές θέσεις.

Το 2018 κατέλαβε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ORCi b την 4η θέση στην κατηγορία του και την 2η θέση στην κατηγορία Corinthians.

Το 2019 κατέλαβε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ORCi c την 24η θέση στην κατηγορία του και την 10η θέση στην κατηγορία Corinthians καταλαμβάνοντας την καλύτερη θέση από τις Ελληνικές συμμετοχές της κατηγορίας. Επίσης κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης ORCi b για τρίτη φορά.

Το 2021 ανεδείχθη Πανελληνιονίκης στο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης ORCi για τέταρτη φορά.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Email

info@naskaiolos.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

2721085382

Follow Us